Sayfalar

Dersim Ermenileri'nin 95 yıl sonra Canlanan Şarkıları ; PETAG

Mikail Aslan ve kalabalık bir ekibin 4 yıldır üzerinde özenle çalıştığı Petag - Dersim Ermeni Halk Şarkıları adlı proje-albüm çalışması Kalan Müzik tarafından yayınlandı.
Albümdeki şarkılar, 1915 felaketinin öncesinde ve sonrasında Dersim ve çevresinde söylenmiş Ermeni halk şarkılarından oluşuyor.
Albüm, 1920’li yıllarda müzikolog Mihran Tumacan’ın, Amerika´ya sığınan Çemişgezekli Bagikyan ve Celalyan ailelerinin hafızalarında götürdükleri ezgilerden yaptığı derlemelere dayanıyor.
95 yıl sonra, Ilda Simonian ve Hovsep Hayreni’nin de katkılarıyla bir araya getirilmiş yaklaşık 100 şarkılık bir repertuar içinden seçilen 11 şarkı, eldeki tek kaynak olan yazılı notalardan hareketle bugüne taşınarak yorumlandı, daha doğrusu “canlandırılmaya” çalışıldı.
Prodüktörlüğünü Mikail Aslan’ın yaptığı Petag albümünün yapımcılığını Hasan Saltık (İstanbul) ve Tigran Hegopyan ( Yerevan ), müzik yönetmenliğini Levent Güneş üstlendi. Çalışmanın kompozisyon ve aranjelerini Mikail Aslan, Cebrail Kalın ve Levent Güneş yaptı. Ardından son şeklini vermek üzere Ermenistan’daki müzisyenlerin katkılarına açılan albümün Yerevan’daki kayıtları, “Maro Muradyan Akunq Ensemble” ile yapılan ortak bir çalışma içinde tamamlandı.
Uzun bir çalışma sürecinde biçimlenen albüm artık dinleyicilerle buluşmaya hazır...

Albümdeki Eserler

1. Surp Garabed'e Gitmişim
2. Atışma Şarkısı
3. Hamam
4. Bağınların Kapısı
5. Bahçelerde Ot Olur
6. Haydi Bizim Bağa
7. Nazlının Şeri
8. Seni Götürmeye Geldik
9. Gidin Getirin
10. Bülbül Gelmiş
11. Zeyno
12. Darsım