Sayfalar

Kusurlu Bahçe - Mehmet Said Aydın

 
Yaşadığımız topraklarda inkâr politikaları hiç eksik olmadı. İnkâr etmek, kendinden olmayanı hep reddetmeye, hep kendinden uzaklaştırmaya yaradı. Uzaklaştırdıklarında önce kusuru icat ettiler, sonra da onu görmezden geldiler.
Mehmet Said Aydın, 160. Kilometre’den çıkan ilk kitabı Kusurlu Bahçe“O Ses”, “O Koku”, “Bahçeli Çocukluk” ve “Boğaziçi Apartmanı” başlıklı dört bölümden oluşuyor.  Ahmet Sait  görmezden gelinenleri şiire sokuyor. “Ben demekten hâlâ utanıyorum” diyor, kimliğini bir “krema” olarak değil, bir dert üzerine inşa ediyor.

Mehmet Said Aydın [Diyarbakır, 1983] Kızıltepe Anadolu Lisesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisansa devam etti. Kitap-lık,  Evrensel Kültür, Radikal Kitap, Kitap Zamanı, Varlık, Fayrap, Artshop Çeviri, heves gibi dergi ve gazetelerde şiirleri, eleştirileri ve çevirileri yayımlandı. Bir yayınevinde editörlük yapıyor. Kızıltepe, İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve Eskişehir’de yaşadı, yaşıyor.