Sayfalar

Buika - la niña de fuego



la niña de fuego
concha buika
nina de fuego(Ateşin Kızı )


"Bir kişinin sanatı kimi zaman acısındadır ve bence kişi bunu soluk alır gibi her anında olduğu gibi anlatmalıdır”


Geleneksel copla şarkılarını flamenko, caz ve rumba ritimleri ile birleştiren, Afrika'dan sürgün edilen ailesinin köklerini Afro-Küban ritimleriyle buluşturarak, çağdaş İspanyol ve Latin müziğinin melankolik aşk şarkılarının yeni sesi olan Buika, flamenko geleneğiyle cante tarzını cazla daha yükseğe taşıyor.


“Ben bir Afrikalıyım ve Afrikalı müzik eğitimi almaz” diyerek yeteneğinin köklerinden geldiğini açıklayan sanatçı caz, funk, flamenko ve copla’yı ince bir ustalıkla birleştiriyor ve neo-soul diyebileceğimiz bir tarzda buluşturuyor.


The New York Times’ın ünlü müzik eleştirmeni Jon Pareles'in New York’taki ilk canlı performansını "muhteşemden öte özetlenemez" diyerek yorumladığı Buika, yeni albümü ”niña de fuego” ile 2008 Latin Grammy Ödülleri’nde ‘Yılın Albümü’ kategorisinde aday gösterildi. Albümde şarkı sözü yazarı kimliğini de ortaya koyan sanatçı, repertuvarına Meksika’nın geleneksel türlerinden ranchera‘ları da katıyor.


Afrika’dan sürgün edilen ailesinin kökenlerini müziğine taşıyan ve ünü İspanya’dan dünyaya yayılan Buika, İspanyol müzik sahnesinin en kendine has müzisyenlerinden biri olarak gösteriliyor.