Sayfalar

MUNZURda BARAJLARA HAYIR! Haydi Çevreciler Kendinizi Gösterin ..

Dersim sınırları içerisinde bulunan 9 akarsu ve dere üzerine toplamda 20 yi aşkın baraj ve HES yapmak suretiyle bu topraklara hayat veren suyun akışını durdurmaya, yaşanılabilir tüm yaşam alanlarımızı yok etmeye çalışıyor.Tamamı sınırlarımız içerisinde olan 3 adet baraj projesini tamamlayan ve enerji üreten devlet, şimdide gözünü Munzur ve Pülümür vadilerine dikmiş durumda. Uzunçayır barajı ile baraj göletini şehrin içine kadar sokarak hukuksuzca bir ilki gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri şimdide şehrimizin tam orta yerine “PÜLÜMÜR BARAJI VE HES” adıyla yeni bir utanç projesini hayata geçirmeye çalışıyor.
Bu sebeple, yaşadığımız bölgede bundan sonraki süreç hepimiz için çok önemli bir süreçtir. Bu süreç içerisinde, kendimiz için, gelecek nesillerimiz için, doğal çevremizin korunması, ,yaşanabilir doğal bir çevre için, toplumumuzun inanç, kültür ve sosyal değerlerinin korunması için hepimizin üzerimize düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.
Zaten Anayasa; herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu, çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, Devletin ve vatandaşın ödevi olduğunu hükme bağlamıştır. Çevre Kanunu da çevrenin bütün canlıların ortak varlığı olduğunu vurgulamıştır. Bu anlamda birey olarak toplum olarak üzerimize düşen bu görevi yerine getirmek için 8 OCAK 2011 GÜNÜ tüm halkımızı barajlara karşı tepkimizi hep birlikte dile getirmek, hem Pülümür barajını hem de yapılmak istenen diğer barajları hiçbir şekilde istemediğimizi, özel şirketlerin ekonomik çıkarlar için kendi yaşam alanlarımızdan, kutsal değerlerimizden, canlı cansız bütün varlıklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi ifade edelim...