Sayfalar

MADIMAK Önünde Buluşuyoruz..

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Sivas Katliamı nın 17. yılında, hayatını kaybedenleri Sivas ta anacak.

DAHA AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN 2 TEMMUZ 2010 CUMA GÜNÜ SİVAS TA MADIMAK ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ.

2 Temmuz 1993’te, 33 canımız Madımak Oteli nde yakılarak katledilmiştir. Bu karanlık özlemi olan Ortaçağ zihniyetinin, demokrasiye, aydınlığa, çağdaşlığa ve laikliğe saldırmıştır.

AKD 17 yıldır Madımak katliamı karşısında, unutmadık ve unutturmayacağız şiarı ile, davasının takipçisi olmuştur. Madımak Müze Olsun talebimiz halen günceldir. AKP iktidarı dahil kimse Madımak Oteli nin müze olmasına ilişkin talebimizi görmezden gelemez...

Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insan, her yıl olduğu gibi bu yılda Sivas’ta ve Madımak önünde olacaktır. Sizi de bu anma etkinliğimize davet ediyoruz.

Yeni katliamlar yaşamamak için 2 Temmuz un unutturulmaması gerekir. Devletin yüzleşmesini sağlamak için, 2 Temmuz da Sivas ta yapılan anmalara en güçlü şekilde katılmak önem arz etmektedir. Alevi Örgütleri, 17 yıldır kararlı bir şekilde Madımak katliamının, sadece Madımak ın da değil, bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyor. Omuz omuza verdiğimiz mücadelede dostlarımızı şimdi 2 Temmuz da Madımak Oteli önünde görmek istiyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz da Madımak Oteli nde karanfillerimizi bırakıp kaybettiğimiz değerleri anacağız. Madımak Oteli nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Anma töreninde aramızda sizleri de görmeyi arzuluyoruz. Vereceğiniz desteğin, farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşayabileceği bir Türkiye özleminin gerçekleşmesine katkı sunacağını, Madımak katliamını unutturmak isteyen çevrelere etkili bir cevap olacağına inanıyoruz.

UNUTMADIK, UNUTTURMAYCAĞIZ! MADIMAK OTELİ MÜZE OLMALI.
BUNUN İÇİN 2 TEMMUZ’DA TÜM GÜCÜMÜZLE MADIMAK OTELİ ÖNÜNDE OLACAĞIZ!